<Eco & Energie>
12-12-2017

E-Kite wint internationale prijs voor innovatieve opwekking groene energie

E-Kite wint internationale prijs voor innovatieve opwekking groene energie

Energie wordt tegen lage kosten opgewekt door een vliegtuigje dat in de wind vliegt en met kabels is verbonden aan een grondstation waarin wielen draaien door de beweging van de vleugels.

ENGINEERINGNET.NL - Het in Barneveld gevestigde E-Kite is bij de internationale wedstrijd Talent Unleashed Awards als winnaar gekozen in de categorie “Best Startup – Social or Community Impact”.

E-Kite heeft een systeem ontwikkeld dat energie opwekt via een vliegtuigje dat in de wind vliegt en dat met kabels is verbonden aan een grondstation. De beweging van de vleugels laat de wielen in dit grondstation draaien.

Het grondstation neemt ongeveer vier vierkante meter in beslag en heeft geen zware fundering nodig zoals bij windturbines. Zodoende kost het opwekken van elektra 50% minder dan bij windturbines. Ook kan het systeem van E-Kite gebruik maken van de hogere windsnelheden op grotere hoogtes.

De jury van Talent Unleashed Awards bestond onder meer uit Apple medeoprichter Steve Wozniak en zakenman Richard Branson. E-Kite mag nu naar San Francisco om op bezoek te gaan bij de grootste techbedrijven ter wereld en om te lunchen met Wozniak. << (Lydia Heida) (foto: E-Kite)

Video:

Lees meer over:
Eco & Energie

Keuze van de redactie