<Logistiek>
11-12-2017

Siemens levert verkeerssystemen nieuwe RijnlandRoute

Siemens levert verkeerssystemen nieuwe RijnlandRoute

Siemens Mobility heeft van Comol5 de opdracht gekregen voor het leveren van de verkeerssystemen in de RijnlandRoute, de nieuwe wegverbinding van Katwijk, via de A44, naar de A4 bij Leiden.

ENGINEERINGNET.NL - Deze nieuwe wegverbinding moet de huidige knelpunten oplossen in de regio Holland Rijnland, met name rondom Leiden en Katwijk.

Siemens gaat onder andere de verkeerstechnische installaties, verkeerssignalering, verkeerslichten stilstanddetectie, noodbediening en afsluitbomen leveren.

Het tweede en derde lijns onderhoud aan deze installaties wordt de komende jaren ook aan deze partner uitbesteed. << (Guy Leysen) (foto: Siemens)

ACHTERGROND
RijnlandRoute: Tussen de A44 en de A4 komt een nieuwe provinciale weg, de N434. Vanaf knooppunt Ommedijk wordt de N434 verdiept aangelegd. Aan de westzijde van het spoortraject Leiden – Den Haag gaat de verdiepte N434 een boortunnel in. De tunnel wordt circa 2.500 meter lang en ligt maximaal 20 meter diep. De nieuwe weg heeft ook een 500 meter lange verdiepte ligging.

De aannemerscombinatie Comol5 bestaat uit de TBI ondernemingen Mobilis en Croonwolter&Dros, VINCI Construction Grands Projects SAS en DEME Infra Marine Contractors. <<

Lees meer over:
Logistiek

Keuze van de redactie