<IT & Software>
14-12-2017

Informaticus Cees Snoek ontvangt miljoenensubsidie van Amerikaanse overheid

Informaticus Cees Snoek ontvangt miljoenensubsidie van Amerikaanse overheid

Snoek gaat kunstmatige intelligentie ontwikkelen die met hoge precisie en snelheid activiteiten en objecten in videobeelden kan herkennen, vinden en begrijpen.

ENGINEERINGNET.NL - De subsidie van 3 miljoen dollar wordt gebruikt voor het aanschaffen van hardware en het aanstellen van drie promovendi, een postdoc en een software ingenieur bij het Instituut voor Informatica van de Universiteit van Amsterdam.

De huidige kunstmatige intelligentie richt zich vooral op het herkennen van eenvoudige acties zoals wandelen, springen en skateboarden. De Amsterdamse onderzoeker hoopt het begrip van kunstmatige intelligentie uit te breiden naar het automatisch interpreteren van complexe visuele activiteiten. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om een auto die inhaalt en daarna rechtsaf slaat, iemand die een zware koffer tilt uit een achterbak, of een fietsende jongen die op een mobieltje bezig is.

In het project werkt de Universiteit van Amsterdam samen met onderzoekers van Stanford Research International en de Universiteiten van Michigan en Washington. << (Lydia Heida) (foto: Pixabay)

Lees meer over:
IT & Software

Keuze van de redactie