<Plant & Factory>
21-11-2017

DSM-Niaga en Auping ontwikkelen volledig recycleerbare matrassen

DSM-Niaga en Auping ontwikkelen volledig recycleerbare matrassen

Tapijten zijn al te recyclen met de Niaga Technologie, en nu wordt een vergelijkbare techniek ingezet om lagen van een oud matras te scheiden, wat recycling makkelijker maakt.

ENGINEERINGNET.NL - DSM-Niaga (een joint venture tussen DSM en Niaga) en matrassenfabrikant Auping werken samen om volledig recyclebare matrassen te ontwikkelen.

Doel is om een economisch interessant alternatief voor matrassenafval te ontwikkelen. Hiervoor is het nodig om onder meer het productieproces van matrassen te veranderen.

Auping is het eerste bedrijf buiten de tapijtsector dat gebruik zal maken van de Niaga Technologie om volledig recyclebare matrassen te ontwikkelen. Op basis van het innovatieve ontwerp dat DSM-Niaga voor tapijt heeft ontwikkeld, kan een vergelijkbare technologie worden toegepast om lagen van een oude matras van elkaar te scheiden. Hierdoor is het eenvoudiger om de verschillende materialen te scheiden en vervolgens te recyclen.

DSM-Niaga herontwerpt alledaagse producten zodat ze volledig recycleerbaar zijn tot eenzelfde product. Het eerste product dat het bedrijf ontwikkelde was tapijt. Dit leidde tot een technologie om tapijten van slechts één materiaal te maken, die zodoende weer volledig recycleerbaar zijn tot tapijt.

“De samenwerking met Auping maakt de weg vrij voor toepassing van de Niaga Technologie in andere producten dan tapijt,” aldus Josse Kunst, general manager van DSM-Niaga. << (Lydia Heida) (foto: Auping)

Lees meer over:
Plant & Factory

Keuze van de redactie