<Ingenieurswereld>
9-10-2017

Mango Mobility introduceert elektrisch 2-persoons stadsvoertuig

Mango Mobility introduceert elektrisch 2-persoons stadsvoertuig

De Max Mobiel is volgens de regelgeving een gehandicaptenvoertuig, en wordt gefabriceerd door het Nederlandse bedrijf Terberg Specials.

ENGINEERINGNET.NL - Dit 2-persoons voertuig is goed geschikt voor ouderen met een mobiliteitsbeperking. De Max beweegt stil door de stad, mag rijden waar een auto niet kan komen en mag buiten de parkeervakken gratis geparkeerd worden. Het opladen van de MAX gaat aan een gewoon huis-tuin-en-keuken stopcontact, waarbij de kosten per lading lager dan 1 euro liggen.

De MAX is in Nederland ontwikkeld en wordt gefabriceerd door Terberg Specials. Bij de ontwikkeling is een speciaal klantenpanel met een beperking betrokken geweest. Dit heeft ertoe geleid dat alle wensen van deze doelgroep in het ontwerp van de MAX zijn meegenomen.

Sinds 2016 is het voertuig al succesvol geïntroduceerd bij zorginstellingen, gemeenten en wijkverenigingen in Nederland. Zij gebruiken de Max Mobiel met een team van vrijwillige chauffeurs. Zij verzorgen voor ouderen en mindervaliden korte ritjes in het kader van “2-persoons gesloten invalidenvervoer”.

Met hulp van het vestigingennetwerk van Mango Mobility is de MAX vanaf 1 oktober 2017 beschikbaar voor de particuliere markt. Een groot deel van de groeiende seniorenmarkt kan of wil geen auto meer besturen, maar wil wel mobiel blijven. Een ingeklapte rollator of rolstoel gaat bovendien gemakkelijk mee in de bagageruimte.

Mango Mobility is marktleider op het gebied van scootmobielen en heeft 12 vestigingen in Nederland. Met de MAX kan Mango een nieuwe doelgroep met e-mobility bedienen. Terberg Leasing zal de MAX in private lease aan de doelgroep aanbieden onder de merknaam Justlease. << (Lydia Heida) (foto: Mango Mobility)

Lees meer over:
Ingenieurswereld

Keuze van de redactie