<Ingenieurswereld>
6-10-2017

Genomineerden bekend voor Jan Terlouw Innovatieprijs

Genomineerden bekend voor Jan Terlouw Innovatieprijs

Er zijn zes innovatieve bedrijven geselecteerd, waarbij het onder meer gaat om zuivering van huishoudelijk afvalwater, een nieuwe batterijtechniek en het omzetten van emissies naar energie.

ENGINEERINGNET.NL - Uit meer dan 25 inzendingen heeft de vakjury de zes genomineerden geselecteerd voor de Jan Terlouw Innovatieprijs en de ambitieprijs.

Deze prijzen zijn een initiatief van Stichting Kiemt. Doel is om innovaties en nieuwe bedrijvigheid op het gebied van duurzame energietransitie en circulaire economie in Oost-Nederland te ondersteunen.

De Jan Terlouw Innovatieprijs is gericht op bewezen excellentie, als erkenning voor ondernemers die hun innovatie in 2015 of 2016 succesvol in de markt hebben geïntroduceerd en hier tevens omzet mee hebben gedraaid.

De genomineerden zijn Bluecon International dat huishoudelijk afvalwater zuivert, Solar Energy Booster dat een booster voor PV-panelen heeft bedacht en HyMove met een efficiënt brandstofcelsysteem voor bus en truck.

De tweede categorie is de ambitieprijs, een aanmoedigingsprijs gericht op start-ups en klein MKB die werken aan de ontwikkeling van duurzame innovaties, maar die nog niet op de markt hebben gezet.

In deze categorie zijn de genomineerden: Exergy Storage met een nieuwe NaSTOR batterijtechnologie, Fransen Technical Services met Smart Trolley Grid, en 24-7 Nature Power dat emissies omzet naar energie.

De genomineerden gaan voor een vakjury een pitch geven over hun innovatie, een pittig vraaggesprek ondergaan en hun innovatie door middel van een film presenteren aan het publiek. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens het Kiemt Najaarscongres op maandagmiddag 9 oktober 2017.

De Jan Terlouw Innovatieprijs omvat 10.000 euro prijzengeld. De ambitieprijs omvat 5.000 euro prijzengeld, vijf dagen advies en ondersteuning door Kiemt en gratis huisvesting voor de start-up. << (Lydia Heida) (foto: Bluecon)

Lees meer over:
Ingenieurswereld

Keuze van de redactie