<Ingenieurswereld>
9-6-2017

Paleis Soestdijk wordt platform voor innovatie

Paleis Soestdijk wordt platform voor innovatie

Het consortium Made By Holland heeft het paleis voor 1,7 miljoen euro gekocht om er een platform voor innovaties en excellent ondernemerschap van te maken.

ENGINEERINGNET.NL - Het park rond paleis Soestdijk wordt een proeftuin waar innovatie te zien en te beleven is. Het paleis biedt ruimte aan tentoonstellingen.

In de vleugels en gebouwen in het park kunnen bedrijven en kennisorganisaties hun nieuwste innovaties presenteren aan een breed publiek. Het gaat dan bijvoorbeeld om waterbeheersing, agricultuur en voeding, design en duurzame energie.

Aan de overkant van de Amsterdamsestraatweg is ruimte voor ontvangsten en evenementen als muziek, dans, theater, film en fotografie. Op verschillende plekken op het landgoed komt horeca, en er worden hotelvoorzieningen gevestigd. Het bosgebied, dat nu nog is afgesloten, gaat open voor recreanten. Op het terrein van de voormalige marechaussee-kazerne komen woningen.

Het consortium Made By Holland bestaat uit Meyer Bergman Investments, Beheer- en Exploitatiemaatschappij Westergasfabriek, adviesbureau Hylkema Consultants en Leeuwenpoort Ontwikkeling.

Het consortium heeft de race om paleis Soestdijk te kopen met een bod van 1,7 miljoen euro gewonnen van twee andere bieders: het initiatief Eden Soestdijk en het plan Buitenplaats Soestdijk.

In een eerdere ronde waren alle drie de initiatieven al inhoudelijk beoordeeld. Ze voldeden allemaal aan de kwalitatieve en duurzame criteria voor de toekomst van paleis Soestdijk. In de laatste ronde telde alleen nog de hoogte van het bod en eventuele voorwaarden daarbij. << (Lydia Heida) (foto: Rijksoverheid)

Lees meer over:
Ingenieurswereld

Keuze van de redactie