<Installatie & bouw>
6-6-2016

Schüco ontwikkelt eerste antimicrobieel raamsysteem

Schüco ontwikkelt eerste antimicrobieel raamsysteem

De eisen voor hygiëne in zorg- en openbare gebouwen worden almaar strenger. Schüco reageert hierop met de ontwikkeling van het eerste raamsysteem met antimicrobieel oppervlak.

ENGINEERINGNET - De kern van het probleem is het toenemend aantal multiresistente kiemen, die niet meer reageren op een conventionele geneesmiddelenbehandeling.

De nieuwe oplossing is bruibaar voor alle AWS-raamsystemen van Schüco zelf: niet alleen voor de grepen als primair contactvlak, maar ook voor de hele binnenkant van de raamconstructie. Microscopisch kleine, in het oppervlak verwerkte zilverdeeltjes staan in voor de antimicrobiële werking.

Kiemen die met het behandelde oppervlak in contact komen, sterven af. De hier gebruikte zilverdeeltjes kunnen niet via de huid in het lichaam doordringen. << (Koen Mortelmans) (foto: Schüco)

ACHTERGROND
Er zijn grepen beschikbaar met de oppervlaktebehandelingen geanodiseerd, Inox, Inox-look en poedercoating. Antimicrobiële profieloppervlakken worden uitsluitend met poedercoating geproduceerd, in een brede kleurenwaaier. <<

Lees meer over:
Installatie & bouw

Keuze van de redactie